04 December 2012

Hari yang di nanti-nantikan telah tiba....



Assalammualaikum 
lama dah tak update blog ni windu rasa dihati yang teramat sangat...bangun je pagi ni tetiba terpandang leptop aku kat tepi ni....duk kejap terpikir dan jari dah mula mengatal nak buat sesuatau......ape lagi kemas je bilik terus on leptop....dan akhirnya aku update juga blog ni setelah sekian lama...klu dah pratikal dari pagi sampai ke malam kekadang mane de masa nak on9 semua ni....balik je dari keje terus basuh baju, kemas bilik, nak makan lagi, klu de terasa rajin ade la wat coklat ke ape ke....
hari yang dinantikan tu dah lama berlalu klu tak sila awal bulan 11 sebenarnya tapi aku nak kongsi juga ngn korang...

30 oktober 2012 aku de exzam untuk TAHAP 1

so 28 oktober aku pas keje kat bangi terus gerak pergi melaka malam tu...kalau dah balik keje kul 6 dengan jem lagi mau sampai umah dala 7 lebih la....ibu ngn ayah dah tunggu kat umah adik dok msg taye balik kul brp padahal dah nak sampai kan.....bukan pe nak gerak kat melaka n sampai kul brp lak tu yang risau dah malam kan....mlm tu mak aku tak ikut coz dia oncall kan so adik ngn ayah je yang tlg antar....aku cuti selama seminggu kau lama gile aku cuti...mmg terbaik kan best gile la kan....
sampai je kat melaka dah ade mmbe yang sampai awal dari aku...windu gile la kan dah lama kot tak jmp diorg...baru je brp bulan dah windu...selalu dok msg  je so selama seminggu aku duk ngn diorg...masa yang aku kne hargai....bukan senang nak jumpa diorg....semua duk jauh....
2 hari lagi nak exzam kiteorg bukan nye stdy pun duk jln kat melaka ade la...yang pasti yakin akan lulus exzam tu so balik je bari cam org gile nak stdy sikit2....
sok nya exzam...kejap je akhirnya lulus juga dengan syok nye dah lulus kan so mlm tu kiteorg kuar g makan.....mcm2 kiteorg cite cam ape ntah sampai tempat mkn tu kecoh sebabkan kiteorg punye mulut biase la klu dah semua perempuan dah jumpa cam tu je la jadinya...sok pagi dapat call dari opis IST....
semua bacth aku g jmp pengajar aku ...top...top.. dapat surat..

Surat Konvekesyen IST 2012

ape lagi suke gile la kan maknanya lulus dah exzam TAHAP 1 aku huhuh

3 November 2012 KONVEKESYEN IST DI BUKIT KATI, MELAKA

hari yang aku nanti-nantikan setelah sekian lamanya...
walaupun just sijil tapi ibu dan ayah tetap berbangga ngan aku ....
kadang2 terlintas juga dalam fikiran aku ni...dah banyak aku mnyusahkan family aku yang asyik pikirkan masa depan aku ni....akhirnya aku dah buat keputusan sendiri untuk sambung belajar dan berhenti dari keje yang aku sendiri tak sangkan aku akan berhenti dari keje....
setelah 3 tahun aku kerje kat HOSPITAL PUTRAJAYA 
dalam sama 2 minggu aku ambil keputusan untuk berhenti....
.............
dah lari dari tajuk ni....
ok 2 november ibu, ayah n adik datang semua tempat tinggal aku dah sediakan so kongsi ngn family kekwn aku....yang dari terengganu....
gembira dalam ati tuhan je yang tahu....
siap je pepagi tu ambik pic wat kenangan2....coz pas ni tak tau lagi bile leh jumpa..semua duk jauh dah dengan aku dah x de masa nak kemana2...
      


uyu, dora dan aku



tak ketinggalan ayah-ayah kami ...akhirnya ayah aku nak juga nak ambik gambar klu tak malu je...


pic kurang jelas disebabkan tangan aku yang tak reti nak ambik...
ni bahagian pic ibu-ibu kami....




ok yang lelaki tu adik aku ae....sukenya dia...


ni ibu saya cun kan ....


sementara tunggu geng yang lain kiteorg duk kejap sambil2 tu ni la kejenye...
konon2 nak duk sekali masih konvo t..



ni geng2 laki yang paling rapat...pape ade je ngn diorg..


geng2 pompan lak.....


geng pemprosesan makanan ....


ape yang telah berlaku disini...senyum sokmo ok...



lepas je ambik sijil terus g luar ambik pic sama2...masih ade yang tak de time ni semua duk ngn family masing2...termasuk la adik angkat aku...sian dia x sempat nak ambik pic dia sama2.. 


yang duk tengah tu pengajar kami masih solo lagi n sgt baik ....



yang cik ili pengajar kami juga bile  cik lin x de....



yang penting nak tunjuk kat sini pemprosesan paling atas....


trampil ok...




pic satu pemprosesan makanan....



yang ni aku x tau ape yang sedang berlaku muka aku ????????????????


nana yang comel bile pakai tudung dan baju kurung .....




tamat disini la t de masa jumpa lagi.....




No comments:

Post a Comment

sekarang suriani akan balas message dengan berbesar hati...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

meningkat usia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers