12 June 2012

.....Tak Jumpa Juga.....




Assalammualaikum...
kesenangan ari ni aku guna kan sepenuh baik dah manfaatkan la...
minggu yang memenatkan aku ulang- alik dari melaka ke KL pastu balik ke melaka lak....
....tepak kul 10 pagi ahad aku dah gerak ke KL untuk cari tempat pratikal mmg tak plan pun nak pergi tengok tempat tu...tetiba mmbr aku free lak so aku ajak la dia teman pergi tengok tempat tu..
nak kata jauh tak la jauh sangat la kot..dekat selayang..
cik kat tempat aku suruh try kat tempat ni cam ok je HS NADA SDN BHD..
dia menghasilkan sejuk beku....mcm menarik juga la jadi aku pun pergi punya pergi akhir sekali mmg x jumpa lansung...nasib baik la kawan aku si nana perg juga dia pergi dengan mak dia...
jumpa la aku yang pergi tak jumpa la...pelik juga aku asal la aku tak jumpa dah dua kali aku jalan tak juga jumpa...mana la menyorok bangunan HS NADA ni kan.
.di sebabkan dah bengan tak jumpa aku try la juga kat kajang selangor...dekat JUARA RASA MAJU dalam hati berdoa mintak-mintak jumpa la tempat ni dah la kat selayang aku tak jumpa..
pusing punya pusing tak jumpa gak akhir sekali aku call akak aku taye tempat...and aku pun pergi balik tempat yang aku dah jalan tadi..tak jumpa...jam dah kul brp lak kan dengan lapor lagi..
selagi tak jumpa nafsu nak makan memag tak de la...dah tak jumpa juga aku pun patah balik ke melaka ye la dah petang kan so mmg aku nak g mall so aku temankan dia cari barang dia....
mula tu pergi kat melaka mall coz aku tak pernah pergi alang-alang tu jalan la...harap je dah berapa bulan aku duk melaka tapi tak jalan pun....nafsu nak jalan tak de la bz dengan keje n stdy lagi...memenatkan...



sampai je tengok je kat luar ni cam best je ramai orang kuar masuk...keinginan dia hati nak masuk tu memang la tercapai ....hancur juga la jiwa ni mau taknya... x pun barang yang kwn aku nak beli ....
dah membuangkan masa aku dengan jem lagi pastu dengan nak patah balik 
ke Jusco (dekat dengan melaka sentrel)



akhirnya sampai juga la dengan kesabaran aku yang masih ade ke jusco gara-gara 
nak temankan kwn aku cari barang dia....masuk je inggat terus cari barang dia ajak aku 
tgk movie tajuk
 (jalan kembali bohsia 2)



Cerita ni best la juga....aku layan juga cite ni tapi sedih pun ade juga...keinsafan dalam diri sentiasa mmg ade apabila kisah ni si keting tu mempersendakan yang maha esa...akhirnya allah menunjukkan balasan di dunia tak mengira usia...kepasa sesiapa yang belum tengok ..segera beli tiket dan tonton pasti tak rugi..

so ade sape-sape nak belanja saya tengok movie ke....:-)
 kesilapan mengajar kita menjadi matang dan membaiki diri menjadi lebih baik....


No comments:

Post a Comment

sekarang suriani akan balas message dengan berbesar hati...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

meningkat usia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers