18 August 2013

Apa yang kita fikir...





kadang-kadang Allah tak memberikan apa yang kita mahu
tetapi memberi apa yang kita perlu.....




06 February 2013

Bestnye...dapat





Assalammualaikum
ha ni best klu bab mkn ni mmg la aku paling sgt la suke..
sape yang tak suka mkn tutup mata ok....jgn tgk...
ha meriah kan warnenya..
tp klu warna ungu lagi cantik kan..
ok ari tu teman akku ni ade g tau yang dia ade singgah cameran tau 
so akku tak de la nak mintak ke ape..tp cam teringin nak g je sebenarnya huhuhuh
soknya dia msg la ckp aku kat ne...
so aku g tau aku kat kg la cuti...
dia nak jmp sbb nak bagi brg la katanya...
aku pun ok la jmp lepas dia balik keje...
so bile jempa dia tu cam pelek jap la sebenarnya bukan pe aku tak pernah tgk dia pakai cm tu....
so nmpk cam cute hahahhah ting tong jap aku hahahh
dia masuk kete je...terus bagi aku ni...hahhah 
tp teman ae...sbb igt kat aku ni..
aku dah la boring duk umah so sambil tgk tv aku mkn la
balik tu family aku taye mane datangnya buah semua ni...so aku g tau kwn aku bagi...
ibu aku dah pandang-pandang huhhuuh....
wat la tak tau je...




ni la buah nya sedap kan....tgk pun dah tertawan dihati ni lagi la bila mkn 
nyam...nyam.. sedapnya



ha yang besar tu ni jambu la perisa strawbery tau....sedap..

TAMAT PRATIKAL.....


Assalammualaikum 
OOOppppsss lama dah aku duk umah ni tp sekarang baru de masa nak on9 ni....
biase la menghabiskan masa dan membz kan diri dengan family....
walaupun dah lama cite ni tp aku nak cite gak...
korang kene baca juga kalau tak aku jerit sekuat hari hahhahhaha cam tu pun boleh ke???????
boleh je kalau aku la kan...
ni semua terjadi waktu-waktu atau sejelasnya minggu akhir-akhir aku pratikal kat Breadtime Bakery..
hari apa aku tak ingat tapi dalam minggu tu juga la...
aku dah la balik keje mmg la lambat nampak tak pekerja cemerlang kat situ..
dengan jelasnya ada yang kata aku ni bodek chef lebih...
OOooppppsss sapa yang beranggapan cam tu salah ok...aku buat aku je yang disuruh je ok...
adat la dah pun nama nya aku pratikal je kat situ so faham-faham je la ok...
pape pun bos, chef n staff yang lain mmg baik selama 5 bulan aku pratikal kat situ diorg tersgt2 lah baik....
eh aku ni dah melalut lak..
ok ari tu aku balik keje so aku balik mesti aku tgk tingkap bilik aku tu sebelum nak buka pintu umah...
bukan ape bila bilik aku gelap maknenya budak bilik aku x de la..
klu terang bederang yang teramatlah sgt tu dia ade la ....
tgh stdy la ape la .....
ok aku tgk terang je bilik aku bermakna aida ada kat bilik....
biase la klu aku balik je mesti aku cite ape yang terjadi kat kedai tu...
saja luahkan perasaan la konon nye...
klu aida x de mesti budak umah aku yang lain menjadi mangsa aku..
 kne dengar aku punye mulut yang klu dah ckap x reti kan STOP!!! ok
aku nak je buka pintu bilik la... terkunci ...
lama tu aisa buka la pintu bili sambil tersenyum2 (pelek jap)..
so bile aku tgk je kat atas biase aku letak leptop aku ni...so aku nmpak ni...
OOOOoooo yes ade coklat la hehheh suke sgt2..
tq aida...x pernah dapat member bilik tersgt2 la sweet cam dia tau....


ha coklat ni la yang aida bagi ha...tlg jeles ok..


ni ari-ari last aku bekerjasama dengan salma....
windu keje dengan dia sebab dia sgt la cekap dan pandai dari aku ok....
jgn pandang redah dengan dia tau....


pavlova buah akhirnya akku dapat buat juga tp dengan bantuan chef amri la...
klu wat sendiri mau xkan jadi sampai la keosokan harinya....


Haaaaaaaaaaaaa ternga-ngah jap..
minggu terakhir aku dapat hasilkan kek ni cam biase 
dengan bantuan dengan salma dan juga chef..
tanpa bantuan diorg yang lagi arif x kan jadi kek la kan.....
kek ni nak dihantar ke johor ok


bertarikh 25 JANUARI 2013
adalah tarikh akhir aku sebagai budak Pratikal di Breadtime Bakery
tapi pada ari rabu bos ade wat jamuan kecil-kecilan je..
 untuk aku dan juga untuk salma dan bety sbb diaorg dah nak berhenti keje
 sbb dapat peluang keje yang lagi baik...
hari jumaat tu time aku tgh mkn cam biase la...
Tup..tup azizi datang bagi bunga....
aku igt bunga tu dari dia rupa nya ade org yang kirim kat dia..
pape pun tq ae kepada yang memberi bunga ni...
jadi mlm tu budak semua dah balik so kat kaunter x de org so aku la tlg jaga sampai kul 9 mlm
dah kul 9 tu aku nak balik tapi tak leh la sbb dekat bangi ujan lebat so aku duk kat kedai la sambil2 tu wat keje tolong chef wat kek...sambil mkn burga budak ramly bagi tq ae..dapat mkn burga free..(chef jeles)
sampai la kul 11.30...aku tak perasan dah lewat..so aku pun siap2 nak balik keje ni....chef menjerit...
ok dia menjerit cam ni...

                chef  :"woi..jupe ade org bagi coklat kat ko..coklat tu ade kat surau g la ambik...."
                 aku  :"ha coklat ??? sapa bagi?? la dalam plastik tu coklat ke besarnya ??"
                chef  :"ambik je la dah ade org bagi..
                 aku  :"tak nak la...sbb tak tau sapa bagi"
                chef  :"ambik la tak baik la dah org bagi "
                 aku  :"ok tq....t tlg bg tau kat org tu tq ae...sy suke sgt.."
                chef  :"ok (sambil wat muka senyum lebar)"

ha coklat kat atas tu la yang akku dapat...
dia igt aku tak tau ke coklat tu dia yang bagi sebenarnya....
sebab aku dah perasan dari pagi dia bwk beg plastik tu...datang keje awal lagi tau....
pape pun tq ae....tak kan aku lupe ape yang terjadi huhhu happy sgt....


16 January 2013

SNOGURT!!!


Assalammualaikum....
ptg tu ni dapat call dari mmg umah..taye balik keje kul brp....
biase la dalam bulan ni aku selalu balik lambat lambat keje kul9 balik kul 9...sbb staff mlm x cukup....
tp aku dok la bodet chef nak balik awal dlm kul 8....
so nasib la mood chef ok lak ari ni....so aku msg aida ok set kul 8 kite lepak...
diorg dtg kat tmpt keje aku n terus g lepak...
aku poun tak tau diorg nak lepak kat mane...teibe je si aida kata nak mkn aiskrim..
so aku pun on je la..
sekali kat SNOGURT dia bwk aku....
ok la aiskrim juga kan...



ha ni yang kami mkn yeng agak meriah tu si aida la...aku biase2 je ngn iza...


aida, me, iza....tudung sama ngn kedai....


nak tau ape yang best kedai ni sia ade tmpt duduk cam tilam so aku ni jakun sgt...
siap baring2 lagi kau...
pnt keje wei....tgk muka pun tau da.....


pnt pun kne senyum 


aida n iza...


pas lusa nak g yourgurt lak ngn bos.....

15 January 2013

Andaman 12.12.2012


Assalammualaikum.....
bulan lepas aku teman kwn aku g kelas andaman dekat ampang...
aku pun bukannye tau tempat tu kat mana pun...
just sekadar teman kan je la kan elok lak time tu aku cuti...
sebenarnnnya 2 minggu awal dia call suruh aku teman g ampang...
 so aku pun cuti time ari rabu je so molek sgt la aku leh teman kan....
di sbbkan dia x tau jalan nak ke rumah aku yg kat bangi tu..
so mlm selasa aku balik kg dengan bantuan kawan yang sgt baik ati..
lepas aku balik keje,kemas brg cikit terus balik kg...
so awal pagi kul10 lebih kurang dia ambik aku kat umah...
n terus gerak ke shah alam jap dia nak antar barang dekat kawan dia...
lepas ke shah alam terus ke ampang..
di sebbkan aku mmg tak tau jalan dan dia pun igt2 lupe...
so tepon la akak yang wat kelas tu taye arah jalan nak ke kelas...
akhirnya jmp gak....
smpai sana terus kan ape yang sepatutnya so aku jadi model untuk kwn aku ni....
sebenarnya aku x pernah pun di lukis or mekup pun...
so ari tu lak kwn aku ni mekupkan...
sgt berpuas ati dengan teknik mekup dia....
tekni yang paling best sekali mekup tanpa cukur kening...
ade sesetengan penganti ade yang nak cukur kening.....
tapi aku tak nak....so ni la hasilnya....
.





sgt berpuas ati....



ni la dia kwn aku....sudah ade lesen andaman ok...
so sape yang memerlukan mak andam boleh la 
msg di facebook sy...

MAJALAH RASA JANUARI 2013..


Assalammualaikum...
lama x update blog ni mesti dah x de sape nak tgk...
dah la boring...x menarik lagi kau...
pape pun nak cite gak...
nth bile tarikhnye aku dah lupe sebab dah 2 bulan lepas rasanya majalah rasa datang kedai...
mula-mula nak datang pada ari khamis so ok je la bos pun dah g tau..
tetibe je ari khamis aku datang keje tup..tup...
budak-budak ni g tau yang majalah RASA datang semlm ..so ari rabu la kan time aku cuti ok ...aku kan cuti setiap ari rabu je..
ha la x de rezeki la org kata so terima je la....buka  ape pun saje je majuk kejap...
klu sesiapa nak tgk majalah ni si la beli ae....
mcm2 resepi ade kat dalamnya..so sape yang nak belajar buat kek pun ade....



ni la dia dalam MAJALAH RASA...


ni pic chef.....
ha time ni aku igt la besday dia pada 17 disember ---- ok..
time ni mmg ,nak wat mkn2 sbb ade staff yang nak benti dan abis pratikal so sambut la sekali....
tp chef x tau pun yang nak smbut besday dia sekali...
tp hpy la sbb semua brkumpul sekali kecuali azizi je x de sbb dia x dtg keje demam kn...
time ni mkn puas2 bos belanje mkn KFC....................
JGN JELES YE....




04 December 2012

Bila dah bertukar status - Part 1


Assalammualaikum.
rasa cam tak sangka dan tekejut gak bile bff aku call n mntak tlg kat aku... 
igt kan knp rupenye.....
lagi 3 minggu dia nak kawin...dah pengapit dia tak jmp lagi...so dia mntak aku tlg jadi pengapit dia....
so aku dengan senang ati pun setuju la untuk jadi pengapit dia...
walaupun sebelum ni aku tak pernah pun jadi pengapit sesiapa pun....
so aku teru mintak tukar cuti aku dari hari rabu ke ari ahad....
lagi 4 ari majlis kawan aku ni dia call n mintak tukar warna baju pengapit so ok je la ...
nasib la jmp gak warna yang dia suruh cari tu....
mlm sabtu aku balim kg la...coz rumah dia dengan aku bukan jauh pun ...
dan nasib ade kawan yang sgt baik hati nak tlg ambik aku dari bangi antar aku balik kg biase la dah mlm kan tak kan nak balik naik moto lak...BAHAYA org kata lagi2 anak dara kan....

majlis kawin kul 12.30 tgh ari..... 
aku datang dah lambat sampai pengatin call kul 12.15 baru aku sampai....
biase la menumpang org kan kne la tggu kwn aku si wani ni ambik....







pengantin baru siap dan tgh tggu penganti lelaki....


wani, pn.mira,aku n nani.....lepas ni sapa la kan....


ni la dia penganti perempuan nya...cik mira...OOOppppss...bukan cik dah...Pn.Mira....



alamak pak cik sebelah ni knp lak....tgk kain panjang sgt ke...



sama cantik sama padan......



tak sangka aku jadi pengapit kawan aku ni....
biase aku tgk je org kawin tp ari tu aku jadi pengapit lak....



penganti perempuan lagi tinggi dari aku sebenarnya....aku je yang rendah.....alamak...
cm ni kne makan kacang panjang la 




dekat atas pelamin mcm2 ragam....pengapit lelaki...



pengapit lelaki masih solo sapa yang nak knl boleh la.....
untuk pengetahuan semua pengapit lelaki adalah abang kepada penganti lelaki...


ni semua kwn sekolah ade yang x dapat hadir pada majlis ni dan ade yang datang lambat....
happy sgt tgk kawan aku dah kahwin....



senyum sokmo semua.....






tgh dgr kwn aku berkaraoke....



ni dia cik yati berkaraoke siap 2 buah lagu lagi....klas ko jah...



dulu kwn aku yang ni kawin arip dan ain...



pas tu cik mira n daus lak yang kawin...pas ni sape lak yang akan aku mkn nasi minya dulu...
huhuhuhhhhh...duk pg kenduri kawin org je ambik berkat org kata....
.




dulu masih bujang sekarang dah ade yang kawin.....
semua menjadi kenagan yang sgt manis untuk tahun 2012 ok.....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

meningkat usia

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers